Individueel Leertraject

Doelgroep

Iedereen die gestart is met deel 1 van de opleiding kan in dit individueel leertraject stappen.

Het traject bestaat uit 4 sessies van anderhalf uur. In deze sessies kunnen de volgende zaken aan bod komen:

  • Zelf gefaciliteerd worden in je persoonlijk proces. Hoe meer je zelf gefaciliteerd wordt, hoe meer subpersonen je leert kennen en hoe beter je werk als Voice Dialogue Facilitator wordt.
  • Een casus inbrengen uit je praktijk, dit kan gaan om een individuele cliënt, een koppel of een trainingsgroep. Niet alleen zullen we de casus bekijken vanuit de Voice Dialogue invalshoek, ook belichten we je eigen reacties naar de cliënt toe. Welke subpersonen zijn er bij jou actief bij deze bepaalde cliënt? Welke bindingspatronen manifesteren zich?
  • Op maat gemaakt pakket op basis van de expertise van één van onze trainers. ( zie info bij de begeleiders verder op deze pagina)
  • Ondersteuning krijgen in de ontwikkeling van lezingen, workshops en trainingen waarin je de Voice Dialogue methode wil verwerken.

Begeleiders

Je kan kiezen bij welk van de 5 begeleiders van het Voice Dialogue instituut je dit traject aangaat. Je doorloopt het hele traject bij 1 begeleider. Het traject van 4 sessies dient in 1 jaar doorlopen te worden.  Nadien kan je eventueel een nieuw traject aangaan bij een andere  begeleider. We raden dit ook aan omdat je op die manier verschillende stijlen van faciliteren ervaart en daar weer dingen kan uit oppikken voor je eigen praktijk. Je kan er natuurlijk voor kiezen om bij dezelfde begeleider te blijven.

Elke begeleider kan alle thema’s begeleiden maar er zijn enkele specifieke invalshoeken bij elke trainer.

Zo kan je bijvoorbeeld bij Ann Léonard terecht als je interesse hebt in de combinatie van wandelcoaching en Voice Dialogue of als je een Yogatrainer bent die Voice Dialogue wil integreren in de lessen. Ann is in beide opgeleid.

Brigitte Dhondt is opgeleid als Somatic Experience Therapeut en Conscious body trainer. Werk je in je praktijk lichaamsgericht dan kan zij je zeker verder ondersteunen.

Freya Vandenbossche werkt graag met de visuele methode van de duplopopjes en geeft er ook les in. Ze helpt je graag om deze methodiek in je coaching te integreren en andere creatieve werkvormen te ontwikkelen.

Liesbeth Keunen is Kunstzinnig Coach. Naast de gewone Voice Dialogue sessies kan zij de kunstzinnige benadering inzetten waardoor er nog meer verdieping kan ontstaan op een intuïtieve, creatieve manier.

Marijke Leys spitst haar aandacht vooral toe op het werken met het innerlijk kind en gekwetste kindstukken. Werk je veel met trauma in je praktijk, dan kan zij je verder assisteren.

Tarief  en inschrijven

Het tarief voor het traject bedraagt 460 Euro. KMO portefeuille is mogelijk waardoor je per sessie van anderhalf uur 69 Euro zelf betaalt. Voor de verdere modaliteiten verwijzen we naar de bankgegevens en voorwaarden.

Aangezien KMO portefeuille geldig is voor deze individuele opleiding betekent dit dat je bij elke sessie moeten tekenen voor aanwezigheid, je krijgt een getuigschrift van dit traject en je kan nadien feedback geven via het evaluatieformulier.

Je aanvraag voor KMOp moet ingediend worden binnen de 14 kalenderdagen na de eerste afspraak.