Masterclass Van Burn-Out naar Burn’in

28 en 29 maart 2019 – Annevoie
Trainer: Ann Léonard

Te volgen als aparte workshop of als keuzemodule van deel 2 van de opleiding.

Startvraag

-Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we zelf als facilitator niet opgebrand geraken, om te leren vanuit het neutrale midden te coachen en niet vast te geraken in een bindingspatroon met onze coachees/ cliënten?
-Hoe kunnen we onze coachees/cliënten helpen om hun energie bij zich te houden? Zowel preventief, tijdens een burn-out als tijdens de nazorg van burn-out?

Inhoud

-Veranderingen vinden plaats wanneer we een Bewust Ego Proces ontwikkelen. Door dit proces te versterken en te ontwikkelen werken we aan preventie en herval van burn-out.

-De workshop start met algemene informatie over burn-out.

-Vandaaruit leggen we de link met de Voice Dialogue visie op burn-out.

-De rest van de tijd gaan we aan de slag met verschillende oefenvormen, zowel binnen als buiten in de natuur. De natuur is een waardevolle tool om te leren ontkoppelen en energie weer te laten stromen. Daarom kiezen we voor een locatie in de Ardennen zodat je als deelnemer ook echt even kan ontkoppelen.

Je krijgt handvaten aangereikt om dit thema bevattelijk te maken voor de cliënten. Eens je weet welke polariteiten, welke uitval van primaire delen en welke dynamieken er werkzaam zijn, kan je kijken wat er helpend is om het evenwicht te herstellen. Je gaat zelf ook aan de slag met je eigen energiehuishouding. We nemen even rustig de tijd om samen te ervaren hoe we dit met Voice Dialogue kunnen doen.

Uiteraard weten we dat de balans en kennis van al onze subpersonen hier toe bijdragen. Ook in het Midden leren vertoeven tussen 2 delen, is heel ondersteunend om een zekere basisrust te behouden en geen energielekken op te lopen. Een verdiepende ervaring hoe je met Voice Dialogue en Burn-Out aan de slag kan, om van daaruit het vuur in onszelf en anderen weer aan te wakkeren.

Voorwaarden voor deelname

Minstens deel  1 gevolgd hebben van de facilitatoropleiding, ofwel een gelijkaardige opleiding in een ander instituut.

Datum 

28 en 29 maart 2019

Telkens van 9u30 tot 16u30 met een uur middagpauze. Lunch wordt ter plaatse voorzien.

Aantal deelnemers

Ik streef naar een groep van maximum 8 deelnemers om de leermogelijkheden te maximaliseren.

Locatie

Rue de l’église 16, 5537 Annevoie – Rouillon

Logeeradressen

Het dichtst bij is www.orivage.be (1km van het dorp)/ of Escale in Profondville. Via airbnb zijn er ook veel mooie plekjes te vinden in de buurt, bv. Violon d’ Ingres in Warnant.

Via booking.com is er veel te vinden en staat de afstand tot Annevoie erbij.

Tarief en inschrijven

Het tarief voor deze training bedraagt 300 euro  ( incl 20 Euro voor de lunches) . Je bent ingeschreven van zodra je het inschrijvingsformulier hebt ingevuld. KMO portefeuille is mogelijk. Voor de verdere modaliteiten verwijzen we naar de bankgegevens en voorwaarden.