Masterclass Creatieve werkvormen

3 en 4 juni 2019 – Leuven VOLZET
Trainer: Freya Van den Bossche

12 en 13 maart 2020 – Melle
Trainer: Freya Van den Bossche

Te volgen als aparte Workshop of als keuzemodule van deel 2 van de opleiding. (Minimum vereiste is de basisopleiding gevolgd hebben bij ons of in een ander instituut.)

Doel

Aan het eind van deze masterclass kan je op een creatieve wijze Voice Dialogue aan je coachee of cliënt introduceren. Je leert het verhaal van de cliënt om te zetten in Voice Dialogue taal. Je bekwaamt je in het maken van een psychische kaart samen met je cliënt en je oefent in diverse vormen van zelffacilitatie zodat je ook deze tools aan je cliënten kan meegeven.

Inhoud

‘Hoe begin ik er aan?’ is een veel gehoorde vraag op supervisie. Je hebt Voice Dialogue in de vingers, je popelt om het in te zetten want je vermoedt sterk dat die cliënt er bij gebaat zou zijn, maar je weet niet goed hoe je de cliënt warm kan krijgen. We kijken op deze tweedaagse welke ingang je cliënt heeft en hoe je die ontdekt. Zo word je vaardiger in het vastpakken van het verhaal van de cliënt en het omzetten in Voice Dialogue taal. We reiken passende creatieve werkvormen aan om dit te bereiken. We verkennen beeldmateriaal, beweging en het spelen met woorden.

Zowel aan het begin van een traject als halfweg of aan het einde kan het nuttig zijn de cliënt zicht op zijn innerlijke wereld te geven door zijn psychische kaart in beeld te brengen. Ook hier gaan we zelf aan de slag met creatieve werkvormen en gaan we met onze eigen psychische kaart aan het werk.

We oefenen in het faciliteren van onze innerlijke stemmen door een wandelfacilitatie en een schrijffacilitatie. Concrete tools die we ook onze cliënten kunnen meegeven om thuis mee aan de slag te gaan.

Praktisch

maandag 3 en  dinsdag 4 juni 2019 , start om 9u30, einde om 16u30

Jeugdherberg Blauwput, Martelarenlaan 11 in Kessel-Lo. Deze locatie is het makkelijkst bereikbaar met de trein.

donderdag 12 en vrijdag 13 maart 2020 , start om 9u30, einde om 16u30

Entre Cour et Jardin, Brusselsesteenweg 263, Melle, www.ecej.be

 

Tarief  en inschrijven

Het tarief voor deze training  bedraagt 300  euro inclusief 20 Euro lunch.  ( in Leuven). in Melle bedraagt de orijs 280 Euro ( lunch zelf te voorzien) KMO portefeuille is mogelijk. Je bent ingeschreven van zodra je het inschrijvingsformulier hebt ingevuld. Voor de verdere modaliteiten verwijzen we naar de bankgegevens en voorwaarden.