Opbouw van de opleiding

Opbouw van de opleiding

Op deze pagina vind je de structuur van de opleiding tot Voice Dialogue Facilitator. Deze structuur wordt ingevoerd vanaf september 2018. De wijziging van de structuur was nodig om tegemoet te komen aan de bewaking van de kwaliteit van onze opleiding, alsook onze studenten meer keuze mogelijkheden te geven. De specialisatiemogelijkheden worden tevens verder uitgediept.

Deel 1

Deel 1 is de basisopleiding. Deze bestaat uit 6 dagen training. Op het einde van deze 6 dagen ben je in staat een basis Voice Dialogue sessie te begeleiden. Deze opleiding is toegankelijk voor coaches en therapeuten en deelnemers die dit willen volgen voor hun persoonlijke groei. je kan deze opleiding volgen in Gent, Tienen en Kontich.

Op het einde van deze opleiding krijg je een bewijs van deelname. Je kan jezelf dan nog geen Voice Dialogue Facilitator noemen. Deze opleiding biedt echter een heel stevige basis om het denkkader van Voice Dialogue over te brengen naar je cliënten en primaire en verstoten subpersonen van je cliënten een plek te geven in je therapie of coachingsruimte. Je hebt een goe dzicht op je eigen innerlijke bus en je hebt voldoende kunnen oefenen met anderen.

Meer info over deze basistraining vind je hier.

De kostprijs voor de basisopleiding bedraagt 930 Euro. Je krijgt eventueel een korting via KMOportefeuille.

Deel 2

Als je in deel 2 stapt van de opleiding dan vervolg je je traject om het certificaat van Voice Dialogue Facilitator te behalen. De verschillende onderdelen van dit traject zijn als volgt:

  • deelname aan 4 dagen vervolgopleiding
    • 2 aansluitende dagen verdieping over kwetsbaarheid en de innerlijke criticus ( altijd Marijke Leys als trainer)
    • 2 aansluitende dagen over bindingspatronen ( onder andere ook inzetbaar in relatietherapie) ( afhankelijk van de locatie die je kiest wordt dit getraind door Marijke Leys, Ann Léonard of Freya Van den Bossche)
  • deelname aan een Masterclass naar keuze ( 2 aansluitende dagen opleiding)
  • een individueel leertraject van 4 sessies afleggen  bij één van onze trainers
  • een reflectieverslag schrijven van 5 pagina’s over je persoonlijk leertraject en een casusbespreking.

Deelnemers in dit traject hebben dus deel 1 afgelegd bij ons of in een ander instituut.

Je dient 3 inschrijvingsformulieren in te vullen doorheen dit traject: voor de 4 dagen , voor de Masterclass naar keuze, en voor het individueel leertraject. Je legt het totale traject bij voorkeur binnen 1 jaar af.

Heb je interesse om ook andere Masterclasses te volgen , dan kan je je daar ook voor inschrijven. Alle Masterclasses zijn trouwens toegankelijk voor alle studenten die deel 1 aflegden, ook voor zij die niet verder gaan in deel 2.

De Masterclasses waaruit je kan kiezen zijn:

 

De totale kostprijs voor deel 2 bedraagt 650 euro voor de 4 basisdagen ( 690 euro indien er een lunch wordt aangeboden), 460 euro voor het individueel leertraject en 300 euro voor de Masterclass ( incl lunch). Voor al deze onderdelen is het gebruik van KMOportefeuille mogelijk.

Deel 3

Eens je Voice Dialogue Facilitator bent kan je je verder bekwamen in het werken met gekwetste en getraumatiseerde stukken. Vanaf september 2019 zal deze vernieuwde deel 3 van start gaan. Wellicht zal het hier gaan om een programma van 8 lesdagen waar de nadruk ligt op werken met trauma, maar waar ook het thema bindingspatronen verder wordt uitgediept.

Masterclasses

Er zullen ook nieuwe Masterclasses georganiseerd worden voor studenten die deel 2 hebben afgelegd en in hun professioneel werkveld eerder als coach dan als therapeut werken. Deel 3 en deze Masterclasses staan echter open voor de beide doelgroepen van coaches en psychotherapeuten. Deze Masterclasses worden binnenkort bekend gemaakt.

Overgangsmaatregelen

Iedereen die bij ons reeds deel 2 en/ of deel 3 volgde en graag het certificaat van Voice Dialogue Facilitator wil behalen kan dit doen door een individueel leertraject te volgen ( als dat nog niet gebeurde) en een reflectieverslag te schrijven.