Zomerweek Voice Dialogue
Een ontdekkingsreis naar onbekende kanten…

Judith Budde, René Meijer, Karin Brugman en Marijke Leys
Het Balkon, Vasse, Nederland
1-5 juli 2019

VOLZET

Heb je behoefte om stil te staan én in beweging te komen? In een individueel proces en samen met anderen? Dan is deze 5-daagse ontdekkingsreis echt iets voor jou.

In deze Zomerweek staan jouw levens- en werkvragen centraal. Al je zintuigen worden aangesproken in een week met diepgang en ontspanning. Je voert gesprekken met de Voice Dialogue begeleiders, waarin je onbekende kanten van jezelf ontdekt. Daarnaast is er ruimte om op tal van manieren met jouw persoonlijke vraag bezig te zijn: in stilte, wandelend, kunstzinnig, lezend en in gesprek met andere deelnemers. Dit alles in een prachtige omgeving, waarbij ook lekker eten een belangrijk onderdeel is van het verblijf. Een programma voor iedereen die een pas op de plaats wil maken en zichzelf vrijer wil gaan voelen.

Voor wie?

  • Voor ieder die behoefte heeft om aan de hand van Voice Dialogue vragen uit eigen leven en werk in alle rust onder de loep te nemen.
  • Voor (ervaren) Voice Dialogue begeleiders die hun eigen leerproces willen verdiepen.

Opzet en werkwijze

Kennismakingsgesprek

Indien je nog nooit contact hebt gehad met Voice Dialogue in één van onze instituten dan stuur je ons een mail met je motivatie voor deelname en volgt er een telefonische intake met één van de begeleiders.

Vooraf lezen

Heb je nog niet eerder kennisgemaakt met Voice Dialogue? Dan verwachten we dat je voorafgaand aan de Zomerweek het volgende boek leest: Ik (k)en mijn ikken. Ontdek andere kanten van jezelf met Voice Dialogue, van Karin Brugman, Judith Budde en Berry Collewijn, Uitgeverij Thema, 2010 (4de druk 2011).

Groepsbijeenkomsten over de Psychologie van de ikken

We verdiepen ons deze week in tal van aspecten van de Psychologie van de Ikken. Iedere dag komt er een andere thema aan bod, o.a. aan de hand van vragen uit de groep:

  • je sterke kanten en wat ze beschermen
  • de kracht van je verstoten kanten
  • de rol van je Innerlijke Criticus
  • patronen binnen je relaties met anderen
  • hoe om te gaan met zowel je kwetsbaarheid als je kracht
  • wat je (dag)dromen je te vertellen hebben

Uniek:

Live teaching van Hal en Sidra Stone! ( onder voorbehoud van hun gezondheidstoestand)

Je gaat deze week ook Hal en Sidra Stone ontmoeten, de grondleggers van Voice Dialogue. Via een skypeverbinding zullen zij tijdens een van de groepsbijeenkomsten een teaching verzorgen en met ons in gesprek gaan. We zijn ontzettend blij dat we hen bereid hebben gevonden op deze manier tijdens onze Zomerweek aanwezig te zijn.

 

Op enkele momenten werk je in kleine groepen aan het uitwisselen van ervaringen. Je reflecteert met elkaar over wat ieder ontdekt heeft.

Individuele gesprekken

Je voert deze week drie gesprekken van 1,5 uur met verschillende begeleiders. In die gesprekken werken we met de Voice Dialogue methode. Je ervaart de kracht van deze methode en ontdekt welke ikken een rol spelen bij jouw vragen. Tevens is er de mogelijkheid om een aantal sessies van anderen bij te wonen.

Meditatie en stilte

’s Ochtends kun je deelnemen aan een gezamenlijke meditatie. Er is bovendien gelegenheid om de stilte op te zoeken in de prachtige Twentse natuur.

Inspiratie opdoen

Hal en Sidra Stone, de grondleggers van Voice Dialogue, hebben hun gedachtegoed op toegankelijke en aansprekende wijze vastgelegd in boeken, DVD’s en CD’s. Dit materiaal is in het Balkon aanwezig. Laat je inspireren door hun inzichten en ervaringen.

Muziek en creativiteit

Muziek kan je op een onverwachte wijze in contact brengen met emotionele lagen in jezelf. Dit kan weer een ander licht werpen op je vraag. Laat je inspireren in een muzieksessie, waarbij we luisteren naar een bijzondere compositie en ontdek welke kanten van jou geraakt worden. Er is ook ruimte om zelf muziek maken, alleen of met anderen. Wie wil kan ’s avonds dansen in de grote zaal.

Er is een ruimte beschikbaar met diverse materialen om op creatieve wijze te werken aan je persoonlijke proces.

Afsluiting

We ronden de week af met een gezamenlijke bijeenkomst, waarin je kunt delen wat de week je gebracht heeft.

Resultaat

Omdat iedere deelnemer deze week werkt aan eigen vragen, zijn de resultaten van persoon tot persoon verschillend. We richten ons op het vergroten van je bewustzijn en op het ontdekken welke kanten in jou een rol spelen in jouw leven en werk.

Begeleiding

Het programma wordt begeleid door:

  • Judith Budde, René Meijer en Karin Brugman, vaste trainers van het Balkon.
  • Marijke Leys, van het Voice Dialogue Instituut België.

Verblijf tijdens de training

Je verblijft in het Balkon in Vasse (Overijssel). Het Balkon beschikt over 19 slaapkamers, twee sfeervolle zalen, een moderne vakbibliotheek, een stilte- en meditatieruimte, computer- en internetfaciliteiten, een rustige tuin en kruidentuin. In de directe omgeving zijn tal van mogelijkheden voor joggen en wandelen. Je verblijft op een eenpersoonskamer met eigen badkamer. In de kosten van het programma zijn opgenomen: alle overnachtingen met ontbijt, uitgebreide lunches, snacks, driegangendiners, alle koffie en thee, vers fruit, zaalhuur, toeristenbelasting en BTW.

Basisinformatie

Maandag 1 juli tot en met vrijdag 5 juli 2019. We starten op dag 1 om 10.30 uur en eindigen om 16.00 uur op dag 5.

Aantal deelnemers       Max. 12

Kosten  : € 1495,- incl. verblijf en incl BTW.  Voor de mensen uit Vlaanderen die kunnen gebruik maken van KMO portefeuille is er een korting mogelijk van 40 % van het trainingbedrag ( 40 % op 940 Euro)  en van 40 % van het catering bedrag met een maximum van 25 Euro per dag ( 125 € subsidieerbaar van de  545 Euro). Het totale steunbedrag is dan 40 % van 1065 Euro, nl 426 Euro.  ( Wens je gebruik te maken van dit systeem dan dien je je aan te melden via het Voice Dialogue Instituut.)