MASTERCLASS TRAUMA EN LICHAAM - Brigitte Dhondt

Inhoud

De Conscious Body methode van Judith Hendin is ontstaan uit o.a. Voice Dialogue en lichaamswerk. Judith Hendin werd opgeleid door Hal en Sidra Stone en werkt reeds meer dan dertig jaar met Voice Dialogue en Conscious Body. Ze schreef het boek ‘the self behind the symptom’.

Als een subpersoon weinig of niet aanwezig kan of mag zijn in het leven van de cliënt, kan het zijn dat deze zich begint te uiten via een fysieke klacht.
Het doel van Conscious Body is om, via het lichaam, de body-psyche, toegang te krijgen tot dit verborgen deel om zo de dieperliggende oorzaak van de klacht te ontdekken. Het beluisteren van dit (meestal) verstoten deel en het omarmen in het leven en in het lichaam van de cliënt kan ervoor zorgen dat genezing op gang wordt gebracht.

Het proces bestaat uit verschillende stappen die in één sessie of in meerdere sessies kan uitgewerkt worden:
– intake en praten met de Denker/Rationele geest
– bevragen van Poortwachters
– Relaxatie
– contact maken met de fysieke klacht – luisteren naar het onderbewuste – op zoek naar symbolen
– praten met de subpersoon achter de fysieke klacht
– werken met de energie van deze subpersoon
– beëindigen van de sessie en verder werk inplannen

Deze methode kan ingezet worden naast de gewone VD-sessies, als een cliënt een specifieke lichamelijke klacht brengt.

De opleiding bestaat uit 3 dagen waarbij theorie, demosessies en zelf oefenen elkaar afwisselen.

Doelgroep

Deze training is toegankelijk voor iedereen die deel 1 van de opleiding heeft gevolgd of een basisopleiding gevolgd heeft bij een ander instituut.

Begeleider

Brigitte Dhondt is Voice Dialogue-, Body Dialogue- en Conscious Body facilitator en trainer. Zij volgde de opleiding Conscious Body bij Judith Hendin in Frankrijk en in de V.S. Brigitte was co-trainer tijdens de basistraining CB in België in 2015. Zij verwerkt het lichaamsgerichte in de VD-leertrajecten en supervisies.

Inschrijven

Je bent ingeschreven van zodra je  het inschrijvingsformulier hebt doorgestuurd. Indien je een gezondheids- of paramedisch beroep beoefent als zelfstandige in Vlaanderen, kan je tot 30 % korting krijgen via KMO- Portefeuille.

Trainer

Brigitte Dhondt

Wanneer

donderdag 25 november tot en met zaterdag 27  november 2021
telkens van 9u30 tot 16u30

Locatie

Stuivenberg 9A
Landskouter ( bij Gent)

Aantal deelnemers

maximaal 9 deelnemers

Kosten

420 Euro (exclusief lunch -ijskast en microgolf aanwezig)
Indien je een gezondheids- of paramedisch beroep beoefent als zelfstandige in Vlaanderen, kan je tot 30 % korting krijgen via KMO- Portefeuille.

INSCHRIJVEN