Masterclass: De stem van het lichaam

Minimum vereiste

Te volgen als aparte Workshop of als keuzemodule van deel 2 van de opleiding (minimum vereiste is de basisopleiding gevolgd hebben bij ons of in een ander instituut).

Doel

Aan het eind van deze masterclass kan je fysieke klachten omzetten in subpersonen om deze te faciliteren.  Je leert ook werken met instinctieve energieën aangezien deze zich ook vaak verschuilen op een plek in het lichaam.

Inhoud

Je kan de uitleg ook meekrijgen in dit filmpje.

Ons lichaam slaat veel informatie op. Deze informatie uit zich vaak via fysieke klachten maar is ook toegankelijk zonder dat je bepaalde klachten hebt. In Voice Dialogue zijn er verschillende manieren ontwikkeld om een stem te geven aan het lichaam.

In deze twee dagen leer je hoe je kan praten met het lichaam of delen van het lichaam. Je kan ook een specifiek fysiek symptoom faciliteren.

Je staat stil bij de instinctieve energieën in jezelf. Contact maken met deze vaak verstoten subpersonen heeft ook een effect in het lichaam. Het lichaam en diens kracht wordt ingezet om verstoten stukken weer tot leven te wekken zodat je meer toegang hebt tot bijvoorbeeld krachtige, assertieve subpersonen.

Deze twee dagen is zeer interessant voor elke coach of therapeut die in zijn praktijk te maken heeft met cliënten die lijden onder fysieke stressklachten, CVS, vermoeidheid en depressieve klachten.

Over de trainer

Brigitte is van oorsprong kinesiste en bekwaamde zich reeds vele jaren in lichaamsgerichte traumatherapie. Ze is Voice Dialogue Facilitator, Mindfulness trainer, Conscious Body begeleider en Somatic Experiencing therapeut.

Tarief  en inschrijven

Je bent ingeschreven van zodra je het inschrijvingsformulier hebt ingevuld. Voor de verdere modaliteiten verwijzen we naar de bankgegevens en voorwaarden.

Wat studenten zeggen over deze opleiding

‘ Brigitte gaf heel waardevolle demosessies waaruit duidelijk blijkt hoe je de vaardigheden kunt toepassen. Ze gaf duidelijk uitleg, aandacht aan iedereen in de groep en lijkt zelf erg op haar gemak met het onderwerp/het zelf toepassen. Ik vond haar een zeer goede trainer voor dit onderwerp, ook omdat ze passie voor haar werk uitstraalt.’
‘ Gepassioneerde trainster, bezielend in haar vak!’
‘ Het was verrassend en verhelderend om vast te stellen dat je ook een VD-gesprek kan voeren met het lichaam.’
‘ Knap hoe er zo snel een veilige setting om te expirimenteren kan zijn. Dank!’

Trainer

Brigitte Dhondt

Wanneer

7 en 8 december 2023, van 9u30 tot 16u30, Boutsersem
VOLZET

26 en 27 september 2024, van 9u30 tot 16u30, Landskouter

Locatie

Aalmoezenijestraat 58A
Landskouter ( bij Gent)

De Blauwput
Martelarenlaan 11A
3010 Leuven

De Broeikas
Klein-Heidestraat 28E
Neervelp- Boutsersem

Aantal deelnemers

We streven naar een groep van maximum 10 deelnemers om de leermogelijkheden te maximaliseren.

Kosten

€ 310,- exclusief lunch (Landskouter)
€ 340,- inclusief lunch (Leuven)