Masterclass Verlies en rouw

Minimum vereiste

Te volgen als aparte Workshop of als keuzemodule van deel 2 van de opleiding (minimum vereiste is de basisopleiding gevolgd hebben bij ons of in een ander instituut).

Inhoud

Iedere coach of therapeut ontmoet geregeld cliënten die met verlies en rouw geconfronteerd worden na een overlijden, ziekte, verlies van werk of een relatie. Wanneer we een verlies lijden, reageren de ikken in onze binnenwereld op hun eigen manier. Sommige ikken zijn bezig met het verlies en alle pijn die daarbij komt kijken, anderen willen zo snel mogelijk het leven weer oppakken.

Als begeleider ondersteunen we de cliënt bij het aanwezig zijn in de tussentijd, in de liminale fase tussen wat er niet meer is en wat er nog niet is.

In deze Masterclass staan we stil bij de impact van rouw op het innerlijk systeem, onderzoeken we wat we als Voice Dialogue Facilitator kunnen betekenen en  bekijken we de impact van rouw en verlies op je identiteit.

Voor de start krijg je een tekst toegestuurd over verlies en rouw en maak je een huiswerkopdracht over je eigen transformatieproces in een situatie van verlies. Je bekijkt een deel van de reeks die Judith maakte over Voice Dialogue en verlies en rouw.

Inhoud dag 1: Verlies en rouw

  • Voice Dialogue bij verlies en rouw ( het duale procesmodel- soorten rouw- het effect van rouw op het brein – rouwtaken)
  • Onderzoek van de ikken in het duale rouwproces. Welke ikken bevinden zich op de hersteloever, welke op de verliesoever. Hoe kan je die faciliteren?

Inhoud dag 2 : Niemandsland en identiteit

  • Inleiding over Niemandsland ( werken in de liminale fase – holding space)
  • Je eigen reis door Niemandsland
  • De impact van Niemandsland op je identiteit ( wat is identiteit – verandering door verlies en rouw – overgang naar het nieuwe)

Tijdens deze dagen reiken we diverse werkvormen aan en oefenen we natuurlijk ook als Voice Dialogue Facilitator.

Trainers

Judith Budde en Marijke Leys.

Judith Budde is oprichter van de Voice Dialogue Academie en al meer dan 20 jaar Voice Dialogue Facilitator. Ze creëerde een podcastreeks over verlies en rouw en over transformatieprocessen.

Marijke Leys is oprichter van het Voice Dialogue instituut en traumatherapeut.

Tarief en inschrijven

Je bent ingeschreven van zodra je het inschrijvingsformulier hebt ingevuld. Voor de verdere modaliteiten verwijzen we naar de bankgegevens en voorwaarden.

Trainers

Judith Budde
Marijke Leys

Wanneer

Maandag 24 en dinsdag 25 maart 2025
van 9u30 tot 17u
in de Broeikas in Boutersem
www.debroeikas.be

Aantal deelnemers

Maximum 12 deelnemers

Kosten

€480 (excl. lunch)