Opleiding Voice Dialogue Facilitator

Op deze pagina vind je de structuur van de opleiding tot Voice Dialogue Facilitator.

Wil je graag de info in een videoboodschap bekijken? Dan kan dat hier.

Deel I: De basisopleiding

Op het einde van deze 6 daagse opleiding ben je in staat een basis Voice Dialogue sessie te begeleiden.

Deze opleiding is toegankelijk voor coaches en therapeuten en deelnemers die dit willen volgen voor hun persoonlijke groei. Je kan deze opleiding volgen in Gent, Tienen en Kontich. Verschillende keren per jaar kan je de opleiding ook volgen in een vijfdaags programma  in Annevoie of Argenteau.

Op het einde van deze opleiding krijg je een bewijs van deelname. Je kan jezelf dan nog geen Voice Dialogue Facilitator noemen. Deze opleiding biedt echter een heel stevige basis om het denkkader van Voice Dialogue over te brengen naar je cliënten en primaire en verstoten subpersonen van je cliënten een plek te geven in je therapie of coachingsruimte. Je hebt een goed zicht op je eigen innerlijke bus en je hebt voldoende kunnen oefenen met anderen.

De kostprijs voor de basisopleiding bedraagt 1050 Euro (1025 Euro voor de weekopleiding incl. lunch).

Al onze opleidingen zijn erkend door de Belgische vereniging voor psychotherapie (BVP) en tellen mee als opleidingspunten voor ECP houders. Vraag je attest bij het volgen van de opleiding.

Waar en wanneer?

Klik hier voor de data

Deel II: Het vervolgtraject

Als je in deel 2 stapt van de opleiding dan vervolg je je traject om het certificaat van Voice Dialogue Facilitator te behalen.

De verschillende onderdelen van dit traject zijn als volgt:

  • deelname aan 4 dagen vervolgopleiding
    • 2 aansluitende dagen verdieping over kwetsbaarheid en de innerlijke criticus (altijd Marijke Leys als trainer)
    • 2 aansluitende dagen over bindingspatronen (onder andere ook inzetbaar in relatietherapie) (afhankelijk van de locatie die je kiest wordt dit getraind door Marijke Leys, Ann Léonard of Freya Van den Bossche)
    • Je kan deze 4 dagen aansluitend volgen in een weekmodule in Annevoie
  • deelname aan een Masterclass naar keuze (2 aansluitende dagen opleiding) door één van onze trainers
  • een individueel leertraject van 4 sessies (6 uur) afleggen bij één van onze trainers
  • een reflectieverslag schrijven van 5 pagina’s over je persoonlijk leertraject en een casusbespreking (details over dit verslag kan je via mail aanvragen info@voicedialogue.be).

Deelnemers in dit traject hebben dus deel 1 afgelegd bij ons of in een ander instituut (minimum 6 dagen opleiding gehad hebben).

Je dient 3 inschrijvingsformulieren in te vullen doorheen dit traject: voor de 4 dagen, voor de Masterclass naar keuze, en voor het individueel leertraject. Je legt het totale traject bij voorkeur binnen 2 jaar af.

Heb je interesse om ook andere Masterclasses te volgen, dan kan je je daar ook voor inschrijven.  Alle Masterclasses zijn trouwens toegankelijk voor alle studenten die deel 1 aflegden, ook voor zij die niet verder gaan in deel 2.

De totale kostprijs voor deel 2  bedraagt 700 euro voor de 4 basisdagen (780 Euro indien er een lunch wordt aangeboden), 460 euro voor het individueel leertraject en 310 euro voor de Masterclass excl. lunch, sommige Masterclasses hebben een aangepaste prijs omdat er 2 trainers zijn of materiaal wordt aangekocht).

Waar en wanneer?

Klik hier voor de data. 

Deel III: Specialisatie

Eens je Voice Dialogue Facilitator bent kan je je verder bekwamen in het werken met gekwetste en getraumatiseerde stukken.

Eens je je certificaat van Voice Dialogue Facilitator hebt behaald bij ons of een langdurige opleiding hebt gevolgd in een ander Instituut kan je instappen in deel 3 van de opleiding. Je kan daarbij kiezen voor het driedaagse traject ‘Traumasensitief Coachen met Voice Dialogue’ of de lange opleiding van 9 dagen die eerder gericht is op psychotherapeuten die werken met trauma in hun praktijk.

Dit lange programma bestaat uit 9 lesdagen waar de nadruk ligt op werken met trauma, maar waar ook het thema bindingspatronen verder wordt uitgediept.
Thema’s die aan bod komen: verslavingsgevoelige delen, de innerlijke criticus en de moordende criticus, slachtofferenergie, de innerlijke bus bij KOPP kinderen, doorsteken naar het oorspronkelijke kind. De basiskapstok is het structureel dissociatiemodel van Janina Fisher.

In dit deel van de opleiding is er steeds een co trainer aanwezig zodat de oefengroepjes continu begeleid worden. Je wordt verondersteld enkele boeken te lezen en een verslag te schrijven naar aanleiding van een intervisiemoment dat je tijdens de opleiding met een medecursist organiseert. Klik hier voor meer info en de data.

In het kortere driedaags programma staan we stil bij het inzetten van Voice Dialogue bij trauma in de Coachingpraktijk. Je krijgt een theoretisch kader, je oefent met psycho-educatie, werken met stevige primaire subpersonen en je leert de cliênt vanuit de middenpositie relaties opbouwen met de innerlijke delen. Klik hier voor meer info en de data.