Masterclass: Kunstzinnig coachen met Voice Dialogue

Minimum vereiste

Te volgen als aparte Workshop of als keuzemodule van deel 2 van de opleiding (minimum vereiste is de basisopleiding gevolgd hebben bij ons of in een ander instituut).

Inhoud

Het kunstzinnige is een hulpmiddel om ingang te vinden naar de subpersonen van je cliënt.
Sommige delen vinden beter doorgang via creatieve kanalen, zeker diegene die eerder in een beeld wensen te verschijnen zonder veel taal.
Het inzetten van een creatief proces maakt het voor de cliënt mogelijk om zich te verbinden met de bijzondere energie van elk deel en ze een eigen plek te geven. Door een weergave van de verschillende Ikken in kleur en vorm kan de cliënt er beter vanop afstand naar kijken. Er is geen vooropgezet scenario, het beeld mag voor zichzelf spreken. Bewegen in de polariteiten door effectief te bewegen in het contrast in de tekening(en) versterkt de ervaring van het midden en vergroot het bewustzijn.

  • In deze twee dagen leer je diverse materialen (inkt, krijtjes, houtskool, waterverf) inzetten in verschillende fasen van een Voice Dialogue facilitatie.
  • Je krijgt een introductie in hoe je het kunstzinnig werken aanbrengt bij je cliënt, een veilige werkplek installeert en je materiaal kiest.
  • Je ontdekt hoe je een eerste zicht krijgt op de verschillende subpersonen door de cliënt al tekenend, schilderend contact te laten maken met hun specifieke energie.
  • We bekijken hoe kunstzinnig werken kan aansluiten bij de meer kwetsbare of verstoten delen.
  • Je oefent in het aangaan van een gesprek via een tekening en hoe je van daaruit een beweging in gang zet.
  • Je ervaart hoe het is om tussen de polariteiten te bewegen d.m.v. een visuele weergave, om zo de ervaring van het midden te versterken.
  • We besteden tenslotte bijzondere aandacht aan het weergeven van de innerlijke criticus.

Doelgroep

Deze dag is toegankelijk voor iedereen die minimum 6 dagen basisopleiding Voice Dialogue heeft gevolgd bij ons of in een ander instituut. Voorkennis van kunstzinnig werken is niet nodig.

Begeleider

Deze Masterclass wordt begeleid door Liesbeth Keunen. Liesbeth is oorspronkelijk opgeleid als maatschappelijk werker. Ze is al jarenlang actief in de jeugdwelzijnssector als trajectbegeleider, intervisiebegeleider en coach omtrent kwetsbare kinderen en jongeren. Ze volgde de vierjarige opleiding tot Kunstzinnig Dynamisch Coach in Breda met aansluitend verdiepende opleidingen zoals de ACT-training en de Voice Dialogue training. Liesbeth is daarnaast uitvoerend kunstenaar sinds 2008 en legt van daaruit sterk de link naar haar begeleidingen en workshops.  Meer info op www.liesbethkeunen.be.

Inschrijven

Je bent ingeschreven van zodra je  het inschrijvingsformulier hebt doorgestuurd.

Wat studenten zeggen over deze opleiding

‘ Voor mij is kunst inzetten in de begeleiding niet nieuw, maar de combinatie met Voice Dialogue vind ik een krachtige combinatie. Ik heb dat zelf ook ervaren bij het gefaciliteerd worden. ‘
‘ Liesbeth brengt het creatief werken en voice dialogue mooi samen met respect voor alle delen op de bus.’
‘ Ze was heel onderlegd in de materie, en ze had degelijk kunstmateriaal bij. Ze gaf rust en ruimte om ons creatief werk te maken.’
‘ Heel mooi hoe iedereen er mag zijn met zijn bus, zonder oordeel. Het waren heel inspirerende en verbindende dagen. Liesbeth heeft een talent om dit te doen ontstaan.’
‘ Ik heb geleerd dat het inzetten van het kunstzinnige een zeer snelle toegang biedt naar verstoten delen en de kwetsbaarheid. Beeld geeft een extra dimensie aan het gevoelde, boven op de woorden.’

Trainer

Liesbeth Keunen

Wanneer

Maandag 22 en dinsdag 23 april 2024
van 9u30 tot 16u30

VOLZET

Locatie

Mediv-Huis
Luikersteenweg 83
Hasselt

Aantal deelnemers

maximaal 8 deelnemers

Kosten

340 Euro (inclusief materiaal, exclusief lunch)