Het Voice Dialogue Instituut

Het Voice Dialogue Instituut is een in 2006 opgerichte  VZW die als doelstelling heeft de methode aan te leren voor persoonlijke en professionele doeleinden. Wij onderschrijven de internationale richtlijnen betreffende Voice Dialogue zoals beschreven in www.IVDA.info en www.voice-dialogue-europe.net. Het instituut ontvangt regelmatig internationale gasttrainers, onder andere Tamar Stone, de dochter van Hal Stone (www.voicedialogueconnection.com), Judith Hendyn (www.conciousbody.com), Martha-Lou Wolff (www.scvdi.com), Judith Budde (www.hetbalkon.nl), René Meijer (www.hetbalkon.nl) , Lex Mulder (www.lex-mulder.nl), Jaime Ona Pangaia ( Voice Dialogue Work) . Wij hechten veel belang aan de internationale contacten ter uitdieping van de methode voor onszelf en onze cliënten/studenten. Wij hebben allemaal een achtergrond als psychotherapeut/coach en opleider. De freelance trainers hebben allemaal de volledige Voice Dialogue training en Master Workshops doorlopen. Ze gebruiken Voice Dialogue in hun leven en werk op een zeer regelmatige basis.

OPRICHTER

Marijke Leys

Voice Dialogue - Marijke Leys


Het voelt voor mij aan als een voorrecht om de unieke wereld van de ikken van mijn cliënten en studenten te mogen betreden. Honoreren van dat wat is, de kwetsbaarheid zijn volwaardige plaats geven, om zo het proces van het bewuste ik te laten groeien, dat is voor mij de doelstelling van Voice Dialogue.Al mijn vorige opleidingen, zowel die aan de KUL tot Sinologe en Bedrijfseconoom, als de 8 jaar lange psychotherapie-opleiding die ik volgde , in combinatie met 20 jaar ervaring als leidinggevende, coach, opleider en therapeut staan vandaag ten dienste van mijn werk voor het Voice Dialogue Instituut. Elke gastspreker die langskomt biedt mij de kans om mijn eigen innerlijke ikken steeds beter te leren kennen. Met veel mildheid sta ik in mijn werk, zowel naar individuen als groepen toe, steeds bereid om van ieder die op mijn weg komt te leren en genietend van de overdracht van mijn kennis aan anderen.
Meer info vind je op mijn Linked in Profiel


FREELANCE TRAINERS

Freya Van den
Bossche


“Aanvaard jezelf zoals je bent.”“Omarm je schaduwkanten.”Het zijn raadgevingen die wel vaker in workshops of boeken opduiken.Maar hoe begin je daar aan? In Voice Dialogue vond ik een krachtig én mild instrument, waar ik in mijn therapeutische praktijk en in het dagelijkse leven mee aan de slag kan voor mezelf en mijn cliënten.Het is een voorrecht getuige zijn hoe mensen rust vinden in zichzelf, betere keuzes maken, omgaan met hun kwetsurenen kwetsbaarheid. Het werken met de energieën ervaar ik telkens opnieuw als sacraal en het is dan ook met groot respect en dankbaarheid dat ik de methode aan studenten en cliënten doorgeef.Ik ben dankbaar voor een rijk levenspad, dat mij -soms toevallig, soms bewust gekozen- bracht bij verschillende professionele Ikken. Zowel in het verleden als Master in de Communicatiewetenschappen, hulpverlener en ontwikkelaar van vormingsprojecten, als nu, als therapeut in de Interactionele Vormgeving, docent aan IPSOC bijscholing, supervisor en schrijver staat telkens de ONTmoeting centraal.De verrassendste ontdekking is dat we allemaal in wezen dezelfde energieën delen. Dat we allemaal van elkaar verschillen en toch in wezen hetzelfde zijn, kwetsbaar én krachtig. Deze ontdekking leidt vanzelf tot grotere liefde en respect voor jezelf én de anderen.

 

Ann Léonard

ann


Voor mij staat Voice Dialogue voor een veilige, efficiënte en duidelijke methodiek die helpt tot meer balans te komen als mens, als organisatie. Van hieruit maak je bewuste, kloppende keuzes met meer voldoening en levenskwalieteit als outcome.Ik ervaar de materie als kers op de taart in mijn 25jarige professionele carrière als psychologe,  cliëntgericht psychotherapeute, mens, leidinggevende bij Conciente,  focustrainer,  coach en procesbegeleider voor individuen, groepen en organisaties.
Ik ga dan ook graag mee op zoek hoe mensen nog meer tot Manager van hun eigen ikken kunnen doorgroeien. Want hoe mee Managers (bewuste ego’s), hoe meer balans,  rust,  juiste keuzes,  mildheid, constructieve communicatie, krachtige kwetsbaarheid, en… vreugd!

 

Brigitte Dhondt

 

Brigitte Dhondt De kennismaking met Voice Dialogue gaf mij een andere kijk op wie ik ben en wat ik doe in interactie met anderen. Het verrijkte zowel mijn professionele als mijn persoonlijke leven. Voice Dialogue leert mij, nog steeds, met mildheid naar mezelf en naar anderen te kijken. Het helpt me om, vanuit een meer bewuste manier van zijn, gebalanceerde keuzes te maken en om meer voluit te leven.

In mijn werk, in het verleden als kinesitherapeute en nu, als lichaamsgerichte trauma- en relaxatietherapeute en mindfulnesstrainer, staat het werken met/via het lichaam centraal. Alles wat je meemaakt, elke bewuste en onbewuste ervaring, is opgeslagen in het lichaam. Het lichaam is een heldere en vaak krachtige ingang naar inzicht in je houding, je gedrag en je klachten.

Het is dan ook vanzelfsprekend dat ik geboeid raakte door de Conscious Body methodiek van Judith Hendin, waar op zoek gegaan wordt naar de subpersoon achter een symptoom. Mijn enthousiasme resulteerde in het oprichten van een Conscious Body supervisiegroep.Voice Dialogue en Conscious Body zijn niet meer weg te denken uit mijn praktijk. Het is boeiend te zien hoe, via de dialoog met de ikken, het lichaam zich herstelt en terug openbloeit. Het blijft me telkens ontroeren als iemand terug contact maakt met de levensenergie, de kwetsbaarheid en de kracht van het lichaam.

 

Liesbeth Keunen

 

Liesbeth Keunen Voice Dialogue is een dynamische methode die uitnodigt tot een zachte waarneming en bewuste keuzes. Het is voor mij een manier om steeds weer nieuwe innerlijke delen te ontmoeten en tegenstellingen in mezelf te dragen. Een vertrekpunt om mild naar de ander te kijken en werkelijk in verbinding te gaan.

Ik ben oorspronkelijk opgeleid in het sociale werk en jarenlang actief in de jeugdwelzijnssector als trainer, intervisiebegeleider en coach omtrent kwetsbare kinderen en jongeren. Daarnaast vestig ik me als Kunstzinnig Coach en uitvoerend kunstenaar.

Het samenspel tussen Voice Dialogue en de artistieke expressie geeft oneindig veel mogelijkheden. Ze flankeren elkaar in de workshops en coaching als krachtig middel tot zelfexpressie.
De reis aanvatten met je verschillende Ikken, hun eigen kleur en beweeg-redenen zichtbaar maken, jezelf ontmoeten in het contrast en daarin raakbaar mogen zijn vormt de kern van mijn werk.

Het fascineert me eindeloos hoe mensen beeldend of door dit aan den lijve te ervaren meer zicht krijgen op hoe deze innerlijke delen zich energetisch bewegen. Het is altijd een eer om te zien dat mensen zo, balancerend tussen kracht en kwetsbaarheid, steeds meer creator worden van hun eigen leven.

Ik integreerde Voice Dialogue als een helder, duidelijk kader in mijn begeleidingen met groepen en individuen, mijn kunstzinnig werk en in alle aspecten van mijn mens-zijn. Mezelf in deze veelheid mogen omarmen is een weg naar een meer ongedwongen, bewuste manier van leven.