Voice Dialogue Institituut - Masterclass Autonomie en Verbinding

Minimum vereiste

Te volgen als aparte Workshop of als keuzemodule van deel 2 van de opleiding (minimum vereiste is de basisopleiding gevolgd hebben bij ons of in een ander instituut).

Inhoud

Eén van de belangrijkste polariteiten in Voice Dialogue is de persoonlijke versus onpersoonlijke energie. Verschillende subpersonen dragen een persoonlijke energie, de zorgers, diegene die persoonlijk betrokken zijn op anderen, diegene die willen dat de anderen het goed hebben.  Deze subpersonen zorgen ervoor dat we ons verbinden met andere mensen. Aan de andere kant kennen we subpersonen die meer op onszelf gericht zijn, die grenzen kunnen stellen, die vermijden dat we overspoeld raken door de energie van andere mensen. Deze subpersonen leiden tot meer autonomie.

Veel cliënten voelen een innerlijke strijd tussen deze 2 polen: zorgen voor anderen, versus zelfzorg. Ze lijden onder schuldgevoelens als ze bijvoorbeeld te veel voor zichzelf opkomen. We staan specifiek stil bij de visie van Voice Dialogue over schuldgevoelens en hoe je die kan aanpakken bij je cliënten.

In deze workshop leer je niet alleen een balans te vinden tussen deze energieën in jezelf maar ook hoe je deze persoonlijke en onpersoonlijke stukken kan ontwikkelen in je cliënten afhankelijk van de noodzaak bij de cliënt in kwestie.

We bekijken je eigen energetische huishouding als begeleider. Hoe sluit je een sessie ( op tijd ) af, hoe zorg je ervoor dat je nadien kan loskoppelen van de verhalen van je cliënten, hoe zorg je ervoor dat je niet oeverloos beschikbaar bent.

Doorheen deze 2 dagen loopt natuurlijk de onderliggende kwetsbaarheid als rode draad.

Wat leer je?

  • Je krijgt oefeningen aangereikt die je kan gebruiken in het werk met je cliënten
  • Je kan op een bewuste manier persoonlijke en onpersoonlijke energie inzetten in begeleidingswerk
  • Je draagt beter zorg voor je eigen energetische huishouding , zowel in werk als privé omstandigheden

Voorwaarden voor deelname

Minstens deel  1 gevolgd hebben van de facilitatoropleiding, ofwel een gelijkaardige opleiding in een ander instituut

Tarief en inschrijven

Je bent ingeschreven van zodra je het inschrijvingsformulier hebt ingevuld. Indien je een gezondheids- of paramedisch beroep beoefent als zelfstandige in Vlaanderen, kan je tot 30 % korting krijgen via KMO- Portefeuille. Voor de verdere modaliteiten verwijzen we naar de bankgegevens en voorwaarden.

Trainer

Marijke Leys

Wanneer

Najaar 2021: 9 en 10 december 2021  Tienen. VOLZET (wachtlijst mogelijk)
Voorjaar 2022: 9 en 10 juni in Tienen.
Van 9u30 tot 16u30 met een uur middagpauze.

Locatie

In december 2021 en juni 2022 : Groepspraktijk De Kering
Minderbroedersstraat 18
3300 Tienen

Aantal deelnemers

Ik streef naar een groep van maximum 8 deelnemers om de leermogelijkheden te maximaliseren.

Kosten

€ 280,- in Gent  €300 in Leuven (incl lunch)
Vanaf 2022: €310,- (excl. lunch)

Indien je een gezondheids- of paramedisch beroep beoefent als zelfstandige in Vlaanderen, kan je tot 30 % korting krijgen via KMO- Portefeuille.

INSCHRIJVEN