Doel

Aan het eind van deze Masterclass kan je een Voice Dialogue sessie begeleiden met de hulp van een paard. Een verrijkende ervaring voor eenieder die minder wil rationaliseren en taal wil loslaten.

Inhoud

Een Voice Dialogue facilitator combineert twee belangrijke vaardigheden: zo precies mogelijke weergeven wat de stukken vertellen en hun intentie blootleggen, wat heel talig is. Daarnaast is het energetische ‘verstaan’ belangrijk, de essentie van een stuk begrijpen, en het verstoten stuk helpen zich te tonen en voelbaar maken voor de cliënt. Dit is grotendeels voelwerk, non verbaal werk en intuïtie en vraagt ook voeling met de eigen verstoten stukken en het vermogen niet te oordelen.

In contact met het paard heeft de cliënt de mogelijkheid verbindingen die verbroken of onderbroken zijn, opnieuw te ervaren. Met andere woorden: een ontoegankelijk innerlijk deel laat zich voelen. Door in relatie met het paard te gaan wordt het vermogen om die verbinding te voelen  bewust geactiveerd in een ervaring die “veilig” en “puur” door het paard wordt gedragen. Zonder oordeel… voorbij het goed en fout.

In deze Masterclass leer je een grotendeels non verbale sessie begeleiden, je ontdekt de basisbegrippen van de paardentaal en krijgt meer ervaring met het pure energetische werk.
Je leert een goed voorgesprek te voeren, de primaire stukken te faciliteren en de cliënt met die energie de paddock in te sturen, in interactie met een gekozen paard. Jouw positie als facilitator naast de paddock vereist een goede observatie en energetisch separeren, om de cliënt vervolgens met een andere energie terug in interactie te laten gaan.

Doelgroep

Iedereen die in ons instituut of ergens anders een basisopleiding Voice Dialogue van minstens 6 dagen heeft gevolgd. Je wil je observerende, non verbale en energetische vaardigheden aanscherpen. Je bent nieuwsgierig naar het werk met paarden.

Begeleiders

Freya Van den Bossche is als Voice Dialogue facilitator en docent verbonden aan het Voice Dialogue Instituut. Ze is Master in de communicatiewetenschappen en therapeut in de Interactionele vormgeving. Ze heeft al 15 jaar een praktijk als therapeut en supervisor en geeft trainingen in diverse therapeutische technieken aan verschillende opleidingsinstituten.

Arianne Bakens is medezaakvoerder bij I for Horse, rondde in februari 2020 de Voice Dialoque facilitator opleiding af aan het Voice Dialogue Instituut. Pionier in Voice Dialogue met paarden in België. www.iforhorse.be

Inschrijven

Je bent ingeschreven van zodra je  het inschrijvingsformulier hebt doorgestuurd.

Trainers

Freya Van Den Bossche
Arianne Bakens

Wanneer

donderdag 22 en vrijdag 23 april 2021

Locatie

I for Horse
Ongarijstraat 9
Gottem (Deinze)

Aantal deelnemers

maximaal 12 deelnemers

Kosten

400 Euro
2 keer 15 Euro lunch
KMO portefeuille is mogelijk.