Wanneer

Van maandag 26 tem donderdag 27 augustus 2024 – telkens van  8u30 tem 16u30

Opbouw

Deel 2 van de opleiding bestaat uit verschillende onderdelen. Ten eerste: de 4 vaste opleidingsdagen die iedereen doorloopt.  Op deze pagina vind je de beschrijving van deze 4 dagen die georganiseerd worden in Leuven, Kontich,Gent en in de zomer van 2022 ook in de Ardennen ( in 1 blok van 4 dagen). Ten tweede: een Masterclass naar keuze. (De stem van het lichaam, Creatieve werkvormen, Van burn out naar burn’in, Autonomie en verbinding) De 2 keuzedagen kan je op verschillende locaties volgen. Aanvullend  bij deze trainingsdagen verwachten we dat je 4 individuele sessies volgt bij één van onze trainers ( individueel leertraject). Aan het einde van het hele traject  (deel 1 + deel 2 + Masterclass naar keuze + Individueel leertraject) schrijf je een reflectieverslag van 5 pagina’s waarin je je eigen groeiproces beschrijft in Voice Dialogue termen en een casus bespreekt waarbij je Voice Dialogue hebt ingezet.

Doelgroep

Therapeuten, trainers, coaches, counselors, loopbaanbegeleiders die reeds een basisopleiding Voice Dialogue hebben gevolgd, bij ons of in een ander instituut. Het is nodig dat je de methode in het eigen werk met cliënten kan toepassen. Je moet je comfortabel voelen om een collega cursist te faciliteren.

Inhoud basistraining

Wat elke dag aan bod komt:

  • Theoretisch gedeelte
  • Voorbeeldsessie
  • Supervisiemogelijkheid van eigen werk met cliënten/groepen
  • Oefenmogelijkheden onder supervisie

De inhoud van het programma bevat de volgende onderdelen:

  • Blok 1:  het gekwetste kind  kunnen bereiken en de relatie tussen het Aware Ego en de kwetsbaarheid verstevigen. Werken met negatief zelfbeeld en zelfkritiek
  • Blok 2: Bindingspatronen in relaties begrijpen en hanteren als ingang voor een Voice Dialogue sessie

Engagement van de deelnemer

  • Eigen proces als leermogelijkheden inbrengen in de groep, willen oefenen als Facilitator
  • Voice Dialogue toepassen in je praktijk
  • Maximum 1 halve dag missen, indien meer dan 1 dagdeel gemist wordt moeten die ingehaald worden in een volgende groep, ten einde het certificaat van Facilitator te behalen.
  • Twee boeken lezen: ‘ Oog in oog met kwetsbaarheid’ van Marijke Leys ( Hdst 1 tem 6 en H 12) ( voor blok 1) en ‘ Van elkaar houden zonder jezelf te verliezen’ van Hal en Sidra Stone. ( voor blok 2)

Inschrijven

Je bent ingeschreven van zodra je het inschrijvingsformulier hebt doorgestuurd.  Voor de verdere modaliteiten verwijzen we naar de bankgegevens en voorwaarden.

 

Trainer

Marijke Leys

Locaties

Rue de Wixhou 21
4601 Argenteau (Visé)

Logeeradressen

Er is 1 kamer in het huis zelf – nadere logeeradressen op aanvraag.

Via booking.com is er veel te vinden en staat de afstand tot Argenteau erbij.

Duur van de opleiding

4 dagen

Aantal deelnemers

Ik streef naar een groep van maximum 8 deelnemers.

Kosten

€ 800,- inclusief lunch