Inhoud van de online sessie

Ons lichaam draagt veel kennis in zich, het vergezelt ons overal naartoe en slaat alle informatie op in elke cel. Het heeft ook noden en verlangens:

‘Het zou fijn zijn mocht Ann me met meer zachtheid behandelen’, ‘Chris houdt rekening met mij op zijn werk, ik mag af en toe eens rusten’, ‘Ik heb pijn maar Claire voelt mij niet’, ‘Ik voel me heerlijk in het water, daar voel ik me vrij’, ‘Ik wil meer frisse lucht’…

Elke subpersoon in ons gebruikt ons lichaam om zichzelf in de wereld te zetten, ze focussen zich op hun doelen en gaan voorbij aan het belang van het lichaam in ons leven. Door het lichaam stem te geven leer je niet alleen veel over de bezorgdheden van het lichaam maar ook over de subpersonen die de wensen van het lichaam negeren.

In deze workshop zetten we een eerste stap in de wereld van Body Dialogue. Jouw lichaam krijgt de kans gehoord te worden en te vertellen over zijn/haar ervaringen in alle domeinen van jouw leven.

Na een korte inleiding en een demonstratie, krijg je de kans om, per 2 , te oefenen in breakoutrooms.
Daarna is er ruimte voor vragen over de methode en uit de praktijk.

Over de begeleider

In de praktijk van Brigitte Dhondt staat het lichaam centraal. Ze werd opgeleid in Voice Dialogue, Body Dialogue en Conscious Body. Ze begeleidde trainingen van Judith Hendin als co-trainer en voltooide haar opleiding als Somatic Experiencing therapeut. Ze combineert al jaren lichaamsgerichte therapieën tot een vloeiend geheel in haar begeleidingen. Ze is binnen het Voice Dialogue Instituut verantwoordelijk voor alles wat te maken heeft met de stem van het lichaam. In 2021 traint ze de masterclasses ‘De stem van het lichaam’ en ‘Conscious Body’.

Inschrijven op voorhand is gewenst via het inschrijvingsformulier.

Begeleider

Brigitte Dhont

Datum en tijd

Dinsdag 30 maart van 14u tot 16u30 via Zoom  VOLZET

Stuur een mail voor de wachtlijst, bij voldoende interesse komt er nog een moment.

Aantal deelnemers

Maximum 10

Kosten

70 Euro