Voice Dialogue Institituut - Masterclass Creatieve werkvormen

Creatieve introductie en zelffacilitatie

Te volgen als aparte Workshop of als keuzemodule van deel 2 van de opleiding (minimum vereiste is de basisopleiding gevolgd hebben bij ons of in een ander instituut).

Doel

Aan het eind van deze masterclass kan je op een creatieve wijze Voice Dialogue aan je coachee of cliënt introduceren .
Je leert het verhaal van de cliënt om te zetten in Voice Dialogue taal en van daaruit de cliënt op te laten schuiven. Je bekwaamt je in het maken van een psychische kaart samen met je cliënt en je oefent in diverse vormen van zelffacilitatie zodat je ook deze tools aan je cliënten kan meegeven.

Inhoud

‘Hoe begin ik er aan?’ is een veel gehoorde vraag op supervisie. Je hebt Voice Dialogue in de vingers, je popelt om het in te zetten want je vermoedt sterk dat die cliënt er bij gebaat zou zijn, maar je weet niet goed hoe je de cliënt warm kan krijgen.

Soms helpt het dat je de cliënt eerst van op een afstand leert kijken naar welke stukken meespelen, alvorens in een sessie te duiken. We oefenen hierin met duplo- en playmobiel- poppen en we leren een psychische kaart met cliënten maken.
Tussen sessies in zijn cliënten gebaat met bewustwording welke stukken in welke context op de voorgrond komen.
Daarom oefenen we met drie vormen van zelffacilitatie: een wandelfacilitatie, een schrijffacilitatie en een audio opname van innerlijke stukken.

Aan de hand van een visualisatie en klei maken we enkele subpersonen concreet, bijvoorbeeld  de innerlijke criticus, de innerlijke patriarch of de outer critic.

Tarief  en inschrijven

KMO portefeuille is mogelijk. Je bent ingeschreven van zodra je het inschrijvingsformulier hebt ingevuld. Voor de verdere modaliteiten verwijzen we naar de bankgegevens en voorwaarden. 

Trainer

Freya Van den Bossche

Wanneer

26 en 27 november 2020, 9u30 tot 16u30 (Leuven)

Locatie

De Blauwput
Martelarenlaan 11A
3010 Leuven

Aantal deelnemers

Ik streef naar een groep van maximum 10 deelnemers om de leermogelijkheden te maximaliseren.

Kosten

Leuven: €300,- incl. lunch
KMOp is mogelijk