Voice Dialogue Institituut - Masterclass Autonomie en Verbinding

Voorwaarden voor deelname

Minstens deel  2 gevolgd hebben van de facilitatoropleiding, ofwel een gelijkaardige opleiding in een ander instituut.

Inhoud

Empathisch aanwezig zijn bij een subpersoon zorgt voor honorering en zelfacceptatie van het stuk. Hoe beter een subpersoon gehonoreerd wordt, hoe meer kans de cliënt heeft om ook werkelijk beweging te maken vanuit het midden en toegang te krijgen tot verstoten stukken.

Empathisch afstemmen is dus een noodzakelijke grondhouding voor een Voice Dialogue Facilitator. Je laat merken dat je er bent, je creëert op een zachte  en niet sturende manier een speciale diepte in de relatie tussen jou en de subpersoon van de ander. Je vertraagt en geeft de vruchtbare stilte de kans om haar werk te doen.

Empathie is tevens de sleutel om kwetsbare stukken in de ruimte te laten verschijnen. Een scherp oor hoort wanneer die gekwetste kindstukken naar voor komen. Op een intuïtieve manier ontstaat dan een beeld in jezelf dat je kan teruggeven aan de cliënt zodat die de weg naar binnen nog beter kan verderzetten.  Je durft als begeleider steeds meer het ‘pijnkompas’ volgen omdat je jezelf erop afstemt. Omdat je er niet bang voor bent, maar vertrouwen krijgt in de kracht van de verbinding tussen jou en de ander.

In deze bijzondere tweedaagse Masterclass krijg je een heleboel oefeningen aangereikt om dat luisterende oor aan te scherpen. Zowel Freya als Marijke geven elk een voorbeeldsessie en in de oefengroepjes is één van hen telkens als supervisor aanwezig om diegene die oefent optimaal te ondersteunen.

Opbouw training

In de ochtend scherpen we aan de hand van kleine oefeningen je empathisch vermogen aan. Er is een demosessie door één van de trainers. In de namiddag begeleid je een sessie onder supervisie. Elke deelnemer zal één keer faciliteren en één keer gefaciliteerd worden tijdens deze dagen.

Wat zeggen deelnemers?

‘Vanaf het eerste moment een veilige sfeer. Deze dames hebben bergen ervaring wat zichtbaar, hoorbaar, voelbaar is. Op microniveau kijken en luisteren naar wat er gebeurt en de fijngevoeligheid nog meer op ‘aan’ op kwetsbare, vaak verstoten delen. ( Maaike de Boer, NLP trainer, oktober 2019)

‘In twee dagen leerde ik veel over hoe mijn gevoel en cognitie te gebruiken in de begeleiding van de cliënt. Zodat deze, met al zijn of haar ikken  zich welkom en veilig voelt en vrij is om zich te uiten in de begeleiding.’ ( Hanneke Dijkman, Loopbaancoach, oktober 2019)

‘Genoten van de fijnmazigheid, het werken op de vierkante millimeter en van alle bijzondere ontmoetingen.’ (Jeroen Tessers, Trainer improvisatie en coach, oktober 2019)

Tarief en inschrijven

Het tarief voor deze training bedraagt 420  euro incl lunch . Je bent ingeschreven van zodra je het inschrijvingsformulier hebt ingevuld. KMO portefeuille is mogelijk. Voor de verdere modaliteiten verwijzen we naar de bankgegevens en voorwaarden.

Trainers

Freya Van den Bossche
Marijke Leys

Wanneer

26 en 27 oktober 2020, 9u30 tot 16u30
7 en 8 juni 2021 ( De Blauwput in Leuven)

Locatie

Vergaderzaal Kop van Kessel-Lo 
Leuvensestraat 18
3010 Kessel- Lo ( achterzijde station Leuven – 500 meter wandelen)

Overnachten in de buurt

Jeugdherberg DeBlauwput
Hotel Mille Colonnes

Maximum 8 deelnemers om de leermogelijkheden te maximaliseren.

Kosten

€ 420,-  incl lunch (KMOp is mogelijk)

INSCHRIJVEN