Voice Dialogue Institituut - Masterclass Autonomie en Verbinding

Voorwaarden voor deelname

Minstens deel  2 gevolgd hebben van de facilitatoropleiding, ofwel een gelijkaardige opleiding in een ander instituut.

Inhoud

Empathisch aanwezig zijn bij een subpersoon zorgt voor honorering en zelfacceptatie van het stuk. Hoe beter een subpersoon gehonoreerd wordt, hoe meer kans de cliënt heeft om ook werkelijk beweging te maken vanuit het midden en toegang te krijgen tot verstoten stukken.

Empathisch afstemmen is dus een noodzakelijke grondhouding voor een Voice Dialogue Facilitator. Je laat merken dat je er bent, je creëert op een zachte  en niet sturende manier een speciale diepte in de relatie tussen jou en de subpersoon van de ander. Je vertraagt en geeft de vruchtbare stilte de kans om haar werk te doen.

Empathie is tevens de sleutel om kwetsbare stukken in de ruimte te laten verschijnen. Een scherp oor hoort wanneer die gekwetste kindstukken naar voor komen. Op een intuïtieve manier ontstaat dan een beeld in jezelf dat je kan teruggeven aan de cliënt zodat die de weg naar binnen nog beter kan verderzetten.  Je durft als begeleider steeds meer het ‘pijnkompas’ volgen omdat je jezelf erop afstemt. Omdat je er niet bang voor bent, maar vertrouwen krijgt in de kracht van de verbinding tussen jou en de ander.

In deze bijzondere tweedaagse Masterclass krijg je een heleboel oefeningen aangereikt om dat luisterende oor aan te scherpen. Zowel Freya als Marijke geven elk een voorbeeldsessie en in de oefengroepjes is één van hen telkens als supervisor aanwezig om diegene die oefent optimaal te ondersteunen.

Opbouw training

In de ochtend scherpen we aan de hand van kleine oefeningen je empathisch vermogen aan. Er is een demosessie door één van de trainers. In de namiddag begeleid je een sessie onder supervisie. Elke deelnemer zal één keer faciliteren en één keer gefaciliteerd worden tijdens deze dagen.

Tarief en inschrijven

Het tarief voor deze training bedraagt 400  euro . Je bent ingeschreven van zodra je het inschrijvingsformulier hebt ingevuld. KMO portefeuille is mogelijk. Voor de verdere modaliteiten verwijzen we naar de bankgegevens en voorwaarden.

Trainers

Freya Van den Bossche
Marijke Leys

Wanneer

21 en 22 oktober 2019, 9u30 tot 16u30
VOLZET (je kunt je op de wachtlijst laten plaatsen)

Locatie

Entre Cour Et Jardin
Brusselsesteenweg 263-265
9090 Melle (bij Gent)

Overnachten in de buurt

Hotel Lepelbed of B&B Hier en Nu.

Aantal deelnemers

Maximum 8 deelnemers om de leermogelijkheden te maximaliseren.

Kosten

€ 400,- exclusief lunch
Lunchpauze 1 uur:  kan vlakbij

INSCHRIJVEN