MASTERCLASS TRAUMA EN LICHAAM - Brigitte Dhondt

Inhoud

Volgens Peter Levine zit trauma in het lichaam, niet in de gebeurtenis. Na een overweldigende ervaring raakt de niet afgewerkte energie bevroren in het lichaam. Deze geblokkeerde levensenergie of kwetsuren blijven gevangen zitten en, indien er geen ontlading komt, ontwikkelen deze zich tot fysieke en/of psychologische symptomen.

Om te kunnen omgaan met die kwetsuren onwikkelen we primaire stukken, zij dragen de fight/fright/freeze reactie in zich en helpen ons zo om met het dagdagelijkse leven om te gaan.

In deze masterclass worden elementen van Somatic Experiencing en de polyvagaaltheorie (Stephen Porges) geïntegreerd in een Voice Dialogue-sessie en toegepast op het moment dat we gekwetste en getraumatiseerde subpersonen ontmoeten.

We praten met onze beschermers, honoreren ze en gaan op zoek naar een mogelijkheid om de geblokkeerde energie van vechten of vluchten om te zetten in beweging. We onderzoeken hoe we contact kunnen maken met een gedissocieerde subpersoon en ontdekken hoe we een deel, dat zich afgesloten heeft, terug kunnen betrekken en hoe we de energie die er toen niet mocht of kon zijn, kunnen terug geven aan de cliënt.

Deze masterclass is een ervaringsgerichte 2-daagse. Korte theoriemomenten worden afgewisseld met oefeningen. In de namiddag is er gelegenheid om het aangereikte te integreren in een Voice Dialoguesessie.

Doelgroep

Deze dag is toegankelijk voor iedereen die deel 3 van de opleiding heeft gevolgd.  Deze dagen maken immers deel uit van de vernieuwde deel 3 en vereisen een voorkennis van het werken met Voice Dialogue bij trauma. Heb je je opleidingen genoten in Nederland dan kan je ons berichten zodat we samen kunnen kijken of je voldoet aan de voorwaarden om deel te nemen.

Begeleider

Dit blok wordt getraind door Brigitte Dhondt. Zij is gespecialiseerd in werken met het lichaam. Zij is opgeleid in Body Dialogue, Conscious Body en Voice Dialogue. Als Somatic Experiencing facilitator integreert zij de kennis  van Peter Levine en Stephen Porges in het Voice Dialogue werk.

Inschrijven

Je bent ingeschreven van zodra je  het inschrijvingsformulier hebt doorgestuurd.

Trainer

Brigitte Dhondt

Wanneer

dinsdag 25 en woensdag 26 mei 2021
telkens van 9u30 tot 16u30

Locatie

De Kop van Kessel-Lo
Leuvensestraat 18
3010 Kessel-Lo ( 400 meter van station Leuven)
https://www.vergaderzaal-kvk.be/

Aantal deelnemers

maximaal 9 deelnemers

Kosten

280 Euro (exclusief lunch -ijskast en microgolf aanwezig)
KMO portefeuille is mogelijk.

INSCHRIJVEN