MASTERCLASS TRAUMA EN LICHAAM - Brigitte Dhondt

Doelgroep

Deze dag is enkel toegankelijk voor iedereen die in het verleden deel 3 van de opleiding heeft gevolgd in ons instituut.  Deze dagen maken immers deel uit van de vernieuwde deel 3 en vereisen een voorkennis van het werken met Voice Dialogue bij trauma.

Inhoud

Volgens Peter Levine zit trauma in het lichaam, niet in de gebeurtenis. Na een overweldigende ervaring raakt de niet afgewerkte energie bevroren in het lichaam. Deze geblokkeerde levensenergie of kwetsuren blijven gevangen zitten en, indien er geen ontlading komt, ontwikkelen deze zich tot fysieke en/of psychologische symptomen.

Om te kunnen omgaan met die kwetsuren onwikkelen we primaire stukken, zij dragen de fight/fright/freeze reactie in zich en helpen ons zo om met het dagdagelijkse leven om te gaan.

In deze masterclass worden elementen van Somatic Experiencing en de polyvagaaltheorie (Stephen Porges) geïntegreerd in een Voice Dialogue-sessie en toegepast op het moment dat we gekwetste en getraumatiseerde subpersonen ontmoeten.

We praten met onze beschermers, honoreren ze en gaan op zoek naar een mogelijkheid om de geblokkeerde energie van vechten of vluchten om te zetten in beweging. We onderzoeken hoe we contact kunnen maken met een gedissocieerde subpersoon en ontdekken hoe we een deel, dat zich afgesloten heeft, terug kunnen betrekken en hoe we de energie die er toen niet mocht of kon zijn, kunnen terug geven aan de cliënt.

Deze masterclass is een ervaringsgerichte 2-daagse. Korte theoriemomenten worden afgewisseld met oefeningen. In de namiddag is er gelegenheid om het aangereikte te integreren in een Voice Dialoguesessie.

Begeleider

Dit blok wordt getraind door Brigitte Dhondt. Zij is gespecialiseerd in werken met het lichaam. Zij is opgeleid in Body Dialogue, Conscious Body en Voice Dialogue. Als Somatic Experiencing facilitator integreert zij de kennis  van Peter Levine en Stephen Porges in het Voice Dialogue werk.

Inschrijven

Je bent ingeschreven van zodra je  het inschrijvingsformulier hebt doorgestuurd. Indien je een gezondheids- of paramedisch beroep beoefent als zelfstandige in Vlaanderen, kan je tot 30 % korting krijgen via KMO- Portefeuille.

Wat studenten zeggen over deze opleiding

‘ Brigitte stelt zich open en kwetsbaar op, zeer te waarderen, vertelt veel over eigen ervaring, fantastische lay-out zodat je gefocust kunt blijven op hetgeen ze vertelt en zelf niet hoeft te schrijven, inhoudelijk zeer boeiend.’
‘ Heel veel informatie en toepassingen.’
‘ Ze brengt de stof zeer kundig en vol enthousiasme met voorbeelden.’

Trainer

Brigitte Dhondt

Wanneer

maandag 12 en dinsdag 13 december 2022
telkens van 9u30 tot 16u30

Locatie

Aalmoezenijestraat 58A
9860 Landskouter ( in de buurt van Gent)

Aantal deelnemers

maximaal 9 deelnemers

Kosten

310 Euro (exclusief lunch -ijskast en microgolf aanwezig)
Indien je een gezondheids- of paramedisch beroep beoefent als zelfstandige in Vlaanderen, kan je tot 30 % korting krijgen via KMO- Portefeuille.