Masterclass: Van Burn-Out naar Burn’in

Minimum vereiste

Te volgen als aparte workshop of als keuzemodule van deel 2 van de opleiding (minimum vereiste is de basisopleiding gevolgd hebben bij ons of in een ander insituut).

Je kan de uitleg over deze Masterclass ook krijgen via dit filmpje.

Startvraag

  • Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we zelf als facilitator niet opgebrand geraken, om te leren vanuit het neutrale midden te coachen en niet vast te geraken in een bindingspatroon met onze coachees/cliënten?
  • Hoe kunnen we onze coachees/cliënten helpen om hun energie bij zich te houden? Zowel preventief, tijdens een burn-out als tijdens de nazorg van burn-out?

Inhoud

  • Veranderingen vinden plaats wanneer we een Bewust Ego Proces ontwikkelen. Door dit proces te versterken en te ontwikkelen werken we aan preventie en herval van burn-out.
  • De workshop start met algemene informatie over burn-out.
  • Vandaaruit leggen we de link met de Voice Dialogue visie op burn-out.
  • De rest van de tijd gaan we aan de slag met verschillende oefenvormen.

Je krijgt handvaten aangereikt om dit thema bevattelijk te maken voor de cliënten. Eens je weet welke polariteiten, welke uitval van primaire delen en welke dynamieken er werkzaam zijn, kan je kijken wat er helpend is om het evenwicht te herstellen. Je gaat zelf ook aan de slag met je eigen energiehuishouding. We nemen even rustig de tijd om samen te ervaren hoe we dit met Voice Dialogue kunnen doen.

Uiteraard weten we dat de balans en kennis van al onze subpersonen hier toe bijdragen. Ook in het Midden leren vertoeven tussen 2 delen, is heel ondersteunend om een zekere basisrust te behouden en geen energielekken op te lopen. Een verdiepende ervaring hoe je met Voice Dialogue en Burn-Out aan de slag kan, om van daaruit het vuur in onszelf en anderen weer aan te wakkeren.

Voorwaarden voor deelname

Minstens deel  1 gevolgd hebben van de facilitatoropleiding, ofwel een gelijkaardige opleiding in een ander instituut.

Tarief en inschrijven

Het tarief voor deze training bedraagt 310 euro. Je bent ingeschreven van zodra je het inschrijvingsformulier hebt ingevuld. Voor de verdere modaliteiten verwijzen we naar de bankgegevens en voorwaarden.

Wat studenten zeggen over deze opleiding

‘ Duidelijke link met burn-out, concrete oefeningen die voor coaches geschikt zijn, voldoende achtergrondinformatie, ruimte om eigen ikken beter te leren kennen.’
‘ Veel interessante oefeningen, ook een aantal om te werken in groepen. Dat gaf wel een verbreding.’
‘ Ik heb veel inspiratie opgedaan en de verschillende mogelijkheden hebben ook mijn drempel verlaagd om Voice Dialogue in te zetten bij deze problematiek.’
‘ Prachtig dat alles in ons werd aangesproken: Hoofd – Hart – Lijf’
‘ Interessant om te zien hoe de middenpoditie kan verstevigd worden.’

Trainer

Ann Leonard

Wanneer

Donderdag 20 en vrijdag 21 maart 2025
telkens van 9u30 tot 16u30

Locatie

Blauwesteenstraat 1
2550 Kontich

Aantal deelnemers

Ik streef naar een groep van maximum 8 deelnemers om de leermogelijkheden te maximaliseren.

Kosten

€340,- (excl. lunch)