Voice Dialogue met pen en papier

Inhoud

We hebben ontzettend veel ikken en het is  plezierig en helpend om ze op een dieper niveau te leren kennen. Het is alleen een traag en moeizaam proces als onze cliënten afhankelijk blijven van  begeleide facilitaties. Vaak krijg je de opmerking: er is geen beginnen aan, er is zoveel in mezelf, . . Hoe fijn zou het zijn als je je cliënten kan versterken in hun zelfredzaamheid zodat ze zelf met pen en papier hun ikken kunnen faciliteren.

In deze masterclass leer je kortdurende trajecten die je met een client kan afleggen om hem tot zelf-compassie en zelf-sturing te brengen. Trajecten die je cliënt  – als hij/zij ze eenmaal onder de knie heeft- zelf kan inzetten wanneer hij of zij ze nodig heeft.

Situaties die aan bod komen:

  • Je cliënt komt binnen met een ik die zorgzame aandacht nodig heeft (een depressieve ik, een geëmotioneerde ik, een bange ik, een piekerende ik, een uitgeputte ik, …). Leer je cliënt hoe hij/zij zelf aandacht kan geven aan deze ik op een schrijvende en verbeeldende manier.
  • Je cliënt heeft veel last heeft van een bekende sub-persoonlijkheid die al grondig is bestudeerd in de psychologie (de perfectionist, de pleaser, de verantwoordelijke ik, de zorger, …) . Leer hoe je deze ik introduceert bij je cliënt zodat hij/zij de eigenheid van deze ik kan exploreren via gerichte vraagstellingen en beeldoefeningen. Ontdek ook hoe je de tegenpolen van deze ikken bij je cliënten kan versterken met pen en papier.
  • Je cliënt heeft veel last van keuzestress (verschillende ikken hebben verschillende wensen en behoeften) en raakt telkens verstrikt in dilemma’s. Leer je cliënt hoe hij dilemma’s via schrijven kan onderzoeken en zijn intuïtie kan helpen om keuzes te maken.
  • Je voelt aan dat je cliënt een gebrek heeft aan zelf-sturing (gebrek aan ik-sterkte, zich heel afhankelijk opstellen, …).  Leer bij over hoe je al schrijvend  en verbeeldend de zelfsturende vermogens van een cliënt kan versterken.

Alle schrijf- en beeldoefeningen ervaar je in deze masterclass aan de lijve en krijg je ook mee in handige hand-outs. Zodat je ze op jouw beurt kan inzetten voor jezelf en ze op jouw manier kan doorgeven aan jouw cliënten, individueel, in groep, tijdens de sessies of als tussentijdse huiswerkopdrachten.

Begeleider

Nancy Vandenberghe, Orthopedagoge, schrijf- en beeldtherapeute in de Wijze Toekan. Nancy is gespecialiseerd in het versterken van de zelfredzaamheid van mensen op gebied van omgaan met emoties, gedachten, lichaamsgewaarwordingen en relaties. Al 30 jaar lang experimenteert ze met diverse methodes om mensen zelf te laten communiceren met hun innerlijke wereld (waar hun ikken wonen). Het is haar overtuiging dat werken aan zelfgroei en herstellen van emotionele verwondingen, een soms moeizaam, maar altijd een deugddoend proces is. Je versterkt daardoor je ik-sterkte en je reservoir aan innerlijke wijsheid. Ze werkt individueel en in groep. Je kan meer over haar lezen op www.de-wijze-toekan.com.

Tarief  en inschrijven

Indien je een gezondheids- of paramedisch beroep beoefent als zelfstandige in Vlaanderen, kan je tot 30 % korting krijgen via KMO- Portefeuille. Je bent ingeschreven van zodra je het inschrijvingsformulier hebt ingevuld. Voor de verdere modaliteiten verwijzen we naar de bankgegevens en voorwaarden. 

Trainer

Nancy Vandenberghe

Wanneer

donderdag 20 en vrijdag 21 oktober 2022 (Leuven)

Locatie

Kop van Kessel-Lo
Leuvensestraat 18
3010 Leuven

Aantal deelnemers

We streven naar een groep van maximum 8 deelnemers om de leermogelijkheden te maximaliseren.

Kosten

Leuven: €310,-  Geen lunch voorzien
Indien je een gezondheids- of paramedisch beroep beoefent als zelfstandige in Vlaanderen, kan je tot 30 % korting krijgen via KMO- Portefeuille.